Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Medlemsskab her på VinGuide er uforpligtende og helt gratis.
<h1>Vine til jule- og nytårsmenuen</h1>

Vine til jule- og nytårsmenuen

Her er en lille inspiration til valg af vine til at drikke under jul og nytår
Tuesday, November 16, 2010 af Kim Bretov
At parre dansk julemad med vin er lidt af en udfordring - for nu at sige det mildt. For hvad matcher et måltid, der på én gang består af noget fedt, noget salt, noget sødt og noget syrligt? Fed and eller flæskesteg med tyk brun sovs, sukkerbrunede kartofler, svesker, æbler og sursød rødkål kræver virkelig sin vin.

Til at begynde med kan man i hvert fald slå fast, at en hel del vine overhovedet ikke egner sig til formålet. Rødvinen - for det er først og fremmest den, vi drikker til julemaden - må hverken være for let, for tør eller for garvesyreholdig. Tænk i stedet i retning ad saftig, sødmefuld og alkoholisk. Vinen skal have en mærkbar tyngde for ikke at blive tromlet ned af den tunge mad.

Her er nogle bud på vine, du bør gå efter, når du vælger flaskerne til:

JULEMIDDAGEN

Châteauneuf du Pape - eller anden stor vin fra det sydlige Rhône (Gigondas, Vacqueyras, Rasteau m.fl.). Hovedsagen er, at vinene er lavet fortrinsvis på druen grenache og kommer fra en yngre, ikke alt for pjevset årgang. 2007 er et godt valg.

Amarone - eller valpolicella lavet på ripasso-metoden. Sødmen, den høje alkoholprocent og fornemmelsen af svesker i smagen gør dette til en oplagt julevin. Også her gælder det om at vælge en ikke for gammel årgang, da vinen skal bevare en vis friskhed for at stå op imod den fede mad.

Shiraz fra Sydaustralien. Her møder man både sødme og alkohol - to elementer, der gør vinen særdeles kampdygtig. Ofte har shiraz’en en særlig juleagtig krydring kombineret med en vis kølighed i afslutningen, der gør den velegnet til f.eks. flæskesteg krydret med nelliker og laurbærblade.

Zinfandel fra Californien. Meget alkoholtunge vine med præg af rosiner og svesker og et let peberstrejf. Som regel ganske sødmefulde og kvabsede og i det lange løb lidt trættende at drikke - men i sammenhæng med dansk julemad fortræffelige.

Primitivo fra Syditalien. Lidt de samme egenskaber som zinfandel og ofte et godt og billigt alternativ. Pas dog på med at vælge de allerbilligste, som tit savner friskhed og smager lidt ”kogte”.

Priorato - eller anden stor spansk vin lavet fortrinsvis på garnacha-druen (grenache). Lidt af en frugtbombe med både sødme, saft og kraft. Sjældent billig, men som regel en flot oplevelse.

Til risalamande med kirsebærsauce:

Portvin af ruby-typen. Prøv f.eks. med et glas late bottled vintage.
Recioto fra Valpolicella. Nærmest som at få syltede kirsebær i glasset.
Banyuls - portvinslignende dessertvin fra det sydligste Frankrig.

NYTÅRSAFTEN

Brut (knastør) champagne, crémant eller cava m.m. er velegnet til de fleste retter med fisk og skaldyr. Pas dog på med østers og kaviar, som med deres salte smag kan dræbe vinen.

Til kransekagen absolut ikke tør champagne! Prøv i stedet med en sødlig moscato d’Asti, hvis det skal være mousserende.

Debat

Ingen indlæg i debatten!

Kommentar

Overskrift
F
K
U
Citat
Vejledning


Indlæg skal overholde vores regler, som findes her.

Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges