Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Andre gerne vil læse dine noter om vin. Skriv dem ind som en anmeldelse, så kan du altid finde dem igen.

Cabernet Franc

Cabernet FrancCabernet Franc, regnes oftest som en lille hjælpe drue til de røde Bordeaux-vine. Mnage anser den for at være den landlige kusine til den fornemme Cabernet Sauvignon. Dette er ikke helt rimeligt. Ganske vist er Cabernet Sauvignon dybere, mørkere, mere fyldig og tanninrig - men Cabernet Franc har en vidunderlig duft, der kan få tænderne til at løbe i vand, og en blød beroligende tekstur, der kan tæmme aggressionen og kraften i Cabernet Sauvignon. Man må heller ikke glemme, at der er omkring 60% Cabernet Franc i Cheval-Blanc, den store vin fra St-Emilion, der af mange regnes for den bedste Bordeauxvin!
Vi må heller ikke glemme de pragtfulde vine fra Chinon og Bourgueil i Loire-dalen.De kan være blandt frankrigs mest indtagende rødvine.

Cabernet Franc er en meget stor drue, med ganske tyndt skind, der giver vinen en ret bleg farve. Relativt hurtigt antager den en moden, teglstensrød tone.

Ligesom Cabernet Sauvignon, har Cabernet Franc en tydelig duft af cedertræ eller nyspidset blyant, men tonen er mere grøn og skarp, med strejf af græs, urter og jordbær, nu og da også violer. Men der er ingen solbær, højest mindelser om bladene.

Cabernet Francs tynde skind, giver ikke vinen stort indhold af tannin, men i stedet byder den, når den er bedst, på en umiskendelig og besynderligt appetitvækkende smag af hindbær, desuden småsten, der er vasket rene af det klareste kildevand, samt en forfriskende snert af solbærblade. Det er denne smag, der får smagsløgene sporet ind på vinene fra Chinon og Bourgueil i Frankrigs Loire-dal.
Norditalien -specielt i Friuli- kan ofte præstere noget tilsvarende. De oversøiske vine på Cabernet Franc er sjældne, men gode, og understreger generelt hindbærsmagen, nogle gange dog næsten hen imod det syltetøjsagtige, hvorved de mister meget af den friske bladsmag. Man kan også af og til se gode enkeltdruevine fra Australien, Chile, Californien, Washington og i dele af Canada.


Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges