Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Forumindlæg

System.Data.SqlClient.SqlException (0x80131904): A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server) ---> System.ComponentModel.Win32Exception (0x80004005): The system cannot find the file specified at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, UInt32 waitForMultipleObjectsTimeout, Boolean allowCreate, Boolean onlyOneCheckConnection, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.TryGetConnection(DbConnection owningObject, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.TryGetConnection(DbConnection owningConnection, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions, DbConnectionInternal oldConnection, DbConnectionInternal& connection) at System.Data.ProviderBase.DbConnectionInternal.TryOpenConnectionInternal(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory, TaskCompletionSource`1 retry, DbConnectionOptions userOptions) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpenInner(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.TryOpen(TaskCompletionSource`1 retry) at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open() at Evius.controls.forumteaser.Page_Load(Object sender, EventArgs e) ClientConnectionId:00000000-0000-0000-0000-000000000000 Error Number:2,State:0,Class:20

Vidste du at...

Du kan tilføje VinGuide til din iGoogle og se de seneste nyheder og søge direkte i vores database.

Pinot Noir

Pinot NoirPinot Noir er en tyndskallet drue, med moderat farve. Pinot Noir indeholder normalt ikke megen garvesyre, og er derfor afhængig af en vis syrlighed til den smagsmæssige definition. For at opretholde sin syrlighed har den brug for et køligt klima. Men ikke for køligt. Kun lige tilpas.
Pinot Noir er den vanskeligste blå drue at få til at lykkes - og derfor den druesort, alverdens vinfolk helst vil arbejde med! Den stiller store krav til jordbund, nedbør, solmængde, blæst, er følsom overfor råd og sygdomme, og giver ikke noget stort udbytte. Den lykkes kun optimalt i Bourgognes Côte d'Or, sådan ca. én gang hvert 20. år, men giver så til gængæld vine, der måske nok er verdens fineste (Chambertin, Corton, Romanée osv.).

Bemærk, at hvis druenavnet direkte er nævnt på en Bourgogne-etiket, signalerer det jævn kvalitet.

Hvor godt lagrer Pinot Noir? Ja, det spørgsmål kæmper mange Pinot yndere med.
I Bourgogne er der vine, der kan leve et par årtier, og vine der næppe overlever det første år! De to typer kommer som regel ikke fra samme producent, men kan af og til komme fra samme kommune!
Næsten al Pinot Noir er dejlig som ung; nogle er dejlige som modne. Derimellem kommer en ''teenage'' periode, hvor vinen kan være lukket og/eller klodset. I såfald gem den et par år.
Mindre årgange -eller vine- fra Côte d'Or bør drikkes indenfor to til tre år, kun de store mere fadsmagende vine er lidt ufremkommelige i ungdommen, hvor fadsmagen dækker over frugten.
De fleste Pinot Noir vine, der ikke kommer fra Côte d'Or, bør drikkes unge, indenfor omkring fem år.

Pinot Noir bruges også til fremstilling af Champagne. De fleste stiler mod vægt og bredde frem for et langt liv -og næsten alle er uden årgang. Opbevar dem højst et års tid efter de er købt, og lad så proppen gå!

Hvordan er det så at have Pinot Noir i glasset?
Dufte som jordbær, hindbær, sorte kirsebær, kål og kogte rødbeder er noget af de første indtryk jeg får fra god Pinot Noir. Det kan også gå over svampe, jord,læder, vildt og ........ja der er som regel altid noget ved god Pinot Noir, som får mundvandet til at løbe; noget som får én til at vende tilbage til glasset igen og igen, for at fange de himmelske flygtige dufte, der -synes jeg- kan være svære at sætte ord på.
Smagen kan også -ud over at være himmelsk- være svær at definere, men noget med at kombinere jordbær og syltekirsebær med sensuelle smagsstoffer, måske med strejf af røgelse og krydderi?
Modne vine får smag af læder og røg fra træ, vildt og våd underskov.
Noget der også kendetegner mange gode Bourgogne vine, er deres lette fine elegance, der trods sin lethed/transparenthed, ikke mangler hverken saft, kraft eller styrke. Jeg sammenligner det lidt som forskellen mellem en bodybuilder og en gymnast! Mange (oversøiske) vine har masser af saft og kræfter, men kan være lidt tunge eller klodsede -Bodybuilderen! hvorimod den gode Bourgogne, trods sin styrke, stadig bevarer sin lethed og elegance -Gymnasten!

Desværre er der også mange Pinot Noir vine, der må lægge navn til noget skrækkeligt tyndt sjusket sjaskværk, der kun er produceret, -og kan sælges-, på grund af Pinot Noir druens berømte navn!


Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges