Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Vidste du at...

Hvis du har en PDA eller mobil der kan gå på nettet, kan du altid finde dine favoritter og anmeldelser, f.eks. når du handler ind!
mobil.vinguide.net

Barbera

BarberaBarbera er næstefter Sangiovese, den mest udbredte drue i Italien. Den er nem at arbejde med, og giver et højt udbytte. Den yder sit bedste under DOC-navnene Barbera d'Alba, Barbera d'Asti og Barbera del Monferrato.
Når de tre Barbera-vine er bedst, er de dybtfarvede højrøde, med masser af alkohol,tørre, lavt tanninindhold, højt syreindhold,og en frisk saftig frugtkarakter, der kan lede tankerne hen på bitter-søde kirsebær.

Barbera laves i mange varianter, fra billig syrlig udgave, over friske ganerensende bitter-syrlige udgaver, der nok er verdens bedste madvine når menuen står på ''Middelhavsmad'' med tomater, oliven/olie og masser af hvidløg - gerne tilsat lidt ''middelhavsklima'' - til de mere vægtige vine med fadlagring, der er mere blommeagtig, rundere, med et krydret strejf.

Det var -nu afdøde- Giacomo Bologna, der i begyndelsen af 1980'erne viste vejen for den fadlagrede Barbera-vin fra enkeltmark. Med sin legendariske Bricco dell'Uccellone fra Braida, skabte han en vin, der hurtigt blev en succes og siden er andre producenter hoppet med på vognen.

Den er også med gode resultater udbredt i Nord- og Sydamerika -især Californien og Argentina. I Australien er man også begyndt at producere gode barbera-vine, og i Europa findes der en smule i Slovenien, Grækenland, Rumænien og Israel.


Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges