Vi anbefaler

Afstemning

Ingen afstemninger!

Vidste du at...

Et godt vinglas er den halve oplevelse. Prøv selv at smage på samme vin af forskellige glas og mærk forskellen i duft og smag. Læs også Jans artikel om glas, se "Viden om Vin".

Carlsberg Lite

Carlsberg Lite
Producent: Carlsberg
Land: Danmark
Type: German Lager
Subtype: German Pilsener
Alkohol: 4.1%
Farve: 0 (SRM)
Bitterhed: 0 (IBU)
Økologisk: Nej
6.75 ~ 7.25 DKK
Anmeld denne
Anmeldelser
Forhandlere og priser
Producentens beskrivelse
Pilsner er danskernes foretrukne øl. Carlsberg LITE har på grund af den længere brygproces færre kalorier. Og i forhold til Carlsberg Pilsner, får du i Carlsberg LITE lidt mere blomst i duften og en anelse mindre bitterhed i smagen. Balancen mellem bitterhed og alkohol gør Carlsberg LITE til en oplagt ledsager til f.eks. lette fiskeanretninger, grønsagsretter og ikke mindst eksotisk og krydret mad.

Carlsberg Lite er brygget således at kalorieindholdet i øllet er meget lavt uden at det er gået væsentligt ud over alkoholindholdet. Således holder øllet en alkoholprocent på 4,1 % hvilket er marginalt lavere end en almindelig pilsner. Metoden man bruger er at arbejde med en særlig malt, kaldet Null-lox malt og brygsukker, og på en måde hvor der stort set ikke nogle ufuldstændigt nedbrudte stivelsesmolekyler i det færdige øl. Derfor vil øllet også opleves en anelse tørt, men ikke mere end at det stadig her forbløffende høj tørstslukkende evne. Øllet er tilsat den nye spændende humlesrot Hallertauer Saphire.

Bør nydes ved ca. 5-8 °C. Carlsberg LITE går godt sammen med dampede eller ovnstegte fiskeanretninge, fordi øllets milde fylde levner god plads til indtrykket fra det fine fiskekød. Ligeledes finder øllet god anvendelse med lette salater og grøntsagsretter tilberedt uden olie og fede grønsager. Oversæt med Google
Andre øl fra denne producent

Tilsvarende produkter

qrcode

Nyheder

Anmeldelse af pop-up restaurant Vineriet
Brugeranmeldelse af pop-up restaurant "Vineriet" i forbindelse med Copenhagen Dining Week på Dansk Vincenter i Hvidovre.
Tuesday, February 26, 2013 af Lars Roed

Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark
Nu kan du købe AC/DC vin i Danmark. Bandet anbefaler i teksten bag på flaskerne, at man hører deres musik højt, mens man nyder vinen.
Sunday, September 16, 2012 af Rasmus Carstensen

Lær at brygge Obama's White House beer
Her får du opskrifterne på Præsident Barack Obama's hjemmelavede White House Honey Porter & Honey Ale
Sunday, September 2, 2012 af Rasmus Carstensen

Mest læste nyheder


Der søges